Kişisel Verilerin Korunması Aydınlatma Metni

KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI VE İŞLENMESİNE İLİŞKİN AYDINLATMA METNİ

 

Lider Pide  olarak kişisel verilerinizin korunmasına ve güvenliğine azami özen göstermekteyiz. Bu kapsamda, başta özel hayatın gizliliği olmak üzere kişilerin temel hak ve özgürlüklerini korumak ve kişisel verilerin korunması amacıyla düzenlenen 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ("Kanun”) ve ilgili mevzuat uyarınca kişisel verilerinizin toplanma şekilleri, işlenme amaçları, işlemenin hukuki nedenleri ve haklarınız konularında Veri Sorumlusu olarak sizleri en şeffaf şekilde aydınlatmak ve bilgilendirmek isteriz.

 

İşleme Amacı

 

Kişisel verileriniz, Lider Pide internet sitesi (https://www.liderpide.com/ "Site”) ve Lider Pide  mobil uygulaması üyelik ("Üye”) işlemlerinin gerçekleştirilmesini sağlamak, üye girişi yapılabilmesi, üyelik bilgilendirmeleri, Üye olarak Site/Mobil Uygulama üzerinden alışveriş yapmak için her alışveriş işleminde tekrar bilgilerin girilmesine gerek kalmadan üye bilgilerinin kullanılarak alışveriş yapılabilmesi, Üye olarak daha önce verilen siparişleri ve sipariş geçmişinin görüntülenebilmesi, özel üyelik programlarından faydalanılabilmesi, mağazalar ve Site/Mobil Uygulama’dan yapılacak alışverişlere göre oluşturulacak üyeye özel imkan ve tekliflerden yararlanılması, puan kazanımı ve bu puanların kullanılabilmesi, genel veya üyeye özel kişiselleştirilmiş kampanyalar, avantajlar, promosyonlar, reklamların oluşturulması, kampanya, yarışma, çekiliş ve diğer etkinliklerin düzenlenmesi, segmentasyon, raporlama, profilleme, pazarlama ve analiz çalışmalarının yapılması, Mobil Uygulama, Site veya diğer 3. taraf ortamlarda Lider Pide ’e ait reklamların ve pazarlama/iletişim faaliyetlerinin (Mobil Uygulama ve Site’deki bildirimler, pop-up gösterimi, kişiye özel teklifler, kullanıcı ekranlarının özelleştirilmesi, reklam, arama, anket vs.) yapılması, mobil cihazda lokasyon paylaşım ayarlarının ve/veya bluetooth özelliğinin açık olması halinde lokasyon verilerinin kaydedilerek kişiye en yakın ve uygun tekliflerin oluşturulması ve iletilmesi, bilişim teknolojileri, pazarlama/reklam faaliyetleri ya da uzmanlık gerektiren danışmanlık konularında ürün ve hizmet desteği verilmesi amaçlarıyla Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun (bundan sonra Kanun olarak anılacaktır) 5 ve 6. maddeleri uyarınca işlenmektedir.

 

Verilerin Aktarıldığı Taraflar ve Aktarım Amacı

 

Kişisel verileriniz, işbu Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni’nde yer alan amaçlar dahilinde Kanun’un 8 ve 9. maddeleri uyarınca, Site Üyelik Sözleşmesi kapsamında yer alan yükümlülüklerin ifası, Üye’nin Site’ deki deneyiminin geliştirilmesi (iyileştirme ve kişiselleştirme dâhil), Üye’nin güvenliğini sağlamak, hileli ya da izinsiz kullanımı tespit etmek, hizmetlerin geliştirilmesi, operasyonel değerlendirme araştırılması, hataların giderilmesi, Üye kimlik bilgilerinin doğrulanması ve işbu Aydınlatma Metni’nde yer alan amaçlardan herhangi birisini gerçekleştirebilmek için yazılım hizmetleri ve diğer dış kaynak hizmet sağlayıcıları, barındırma hizmet sağlayıcıları (hosting servisleri), kargo şirketleri, hukuk büroları, araştırma şirketleri, çağrı merkezleri, şikayet yönetimi ve güvenliğin sağlanmasına ilişkin yazılım şirketleri, ajanslar, danışmanlık şirketleri, yetkili kamu kurumlarına ve özel kişilere aktarılabilecektir. Lider Pide , kullanıcı bilgilerinizi reklam hedeflemesi amacıyla, Google Müşteri Eşleştirme (Google Customer Match) ve Facebook Özel Hedef Kitle (Facebook Custom Audiences) hizmetlerini kullanmak suretiyle Google ve/veya Facebook ile paylaşabilir. Google Müşteri Eşleştirme hizmeti, Lider Pide  Google’ın reklam ağı (örneğin, Arama, Gmail ve YouTube) üzerinden hedefleme yapılmak suretiyle size ulaşılmasına ve size özel sunulan pazarlama mesajlarını görmeniz için kullanıcı bilgilerinizi kullanmasına olanak tanımaktadır. Google kullanıcıları, Google reklam ayarlarında Müşteri Eşleştirme reklamları dahil olmak üzere Google hizmetlerinde gördükleri reklamları kontrol edebilmektedirler. Buradan detaylı olarak nasıl reklam ayarlarını kapatacağınızı görebilirsiniz. Facebook Özel Hedef Kitle hizmeti kapsamında Lider Pide , hedefleme yapılmak suretiyle Facebook ve/veya Facebook’un sahip olduğu diğer uygulamalar üzerinden size reklam ve kampanyalar sunabilir. Buradan detaylı olarak reklam tercihlerinizi nasıl değiştirebileceğinizi görebilirsiniz.

 

Rızaya Tabi İşlemeler

 

Ayrıca rıza göstermeniz halinde, size ait kişisel bilgileriniz, sizin verdiğiniz onay doğrultusunda kampanya bildirimleri, yeni ürün duyuruları ve çapraz alışveriş fırsatlarının paylaşılması amacı dahil olmak üzere ürün ve/veya hizmetlerin tanıtımı, promosyonu, size özel kampanya, reklam, hedefleme, analiz vs. gibi amaçlarla işlenebilecek, saklanabilecek ve bu kapsamda hizmet alınan üçüncü kişiler dahil Şirket’in iş ortakları ve tedarikçileri ile hukuken yetkili kamu kurum ve kuruluşları ile özel hukuk tüzel kişileriyle paylaşılabilecektir. Lider Pide , sizin tarafınızdan verilen onay doğrultusunda, size ait kullanıcı bilgilerini reklam hedeflemesi için Google ve/veya Facebook ile paylaşabilir

 

Toplama Yöntemi ve Hukuki Sebebi

 

Kişisel verileriniz, Lider Pide  tarafından işbu Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni’nde belirtilen amaçlarla kullanılmak üzere her türlü yazılı, sözlü, elektronik ortamlardan otomatik olan ya da olmayan yöntemlerle toplanabilmektedir. Kişisel verileriniz Kanun’un 5. ve 6. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları ile işbu Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni’nde belirtilen amaçlarla işlenebilmekte ve aktarılabilmektedir.

 

Kişisel Verilerin Saklanma Süresi

 

Lider Pide , kişisel verileri işbu Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni’nde belirtilen amaçların ve ilgili mevzuatın gerektirdiği süre boyunca saklayacaktır. Buna ek olarak, Lider Pide , veri sahibi ile arasında doğabilecek herhangi bir uyuşmazlık durumunda, uyuşmazlık kapsamında gerekli savunmaların gerçekleştirilebilmesi amacıyla sınırlı olmak üzere ve ilgili mevzuat uyarınca belirlenen zamanaşımı süreleri boyunca kişisel verileri saklayabilecektir.

 

Veri Güvenliğine İlişkin Önlem ve Taahhütler

 

Lider Pide ,

 

1. Kişisel verilerin hukuka aykırı olarak işlenmemesini,

2. Kişisel verilere hukuka aykırı olarak erişilmemesini ve

3. Kişisel verilerin muhafazasını

 

sağlamak amacıyla uygun güvenlik düzeyini temin etmeye yönelik gerekli teknik ve idari tedbirleri almayı, gerekli denetimleri yaptırmayı taahhüt eder. Lider Pide  elde ettiği kişisel verileri işbu Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni ile ilgili yasal mevzuata aykırı olarak başkasına açıklamayacak ve işleme amacı dışında kullanmayacaktır

 

Kanun Kapsamındaki Haklarınız

 

Kanun’un 11. maddesi uyarınca, veri sahipleri olarak;

 

• Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,

• Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,

• Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,

• Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,

• Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,

• 6698 sayılı Kanun ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,

• İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,

• Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme, haklarına sahipsiniz.

 

Söz konusu haklarınıza ilişkin taleplerinizi, kişisel veri sahipleri olarak yazılı bir şekilde , info@liderpide.com adresine güvenli elektronik imza, mobil imza ya da varsa Lider Pide daha önceden bildirdiğiniz ve Lider Pide  sistemlerinde kayıtlı bulunan elektronik posta adresi aracılığı ile ……………… adresine iletilmesi halinde 30 (otuz) gün içerisinde değerlendirilerek sonuçlandırılacaktır. Veri Sahibi tarafından iletilen taleplerde, veri sahibinin adı, soyadı, başvuru yazılı ise imzası, T.C. kimlik numarası ya da yabancı ise uyruğu, pasaport numarası veya varsa kimlik numarası, tebligata esas yerleşim yeri veya iş adresi, varsa bildirime esas elektronik posta adresi, telefon ve faks numarası ve talep konusu bulunması zorunludur. Taleplere ilişkin olarak yazılı şekilde yanıt verilecek olması halinde on sayfaya kadar ücret alınmayacak olup, Lider Pide ’ un on sayfanın üzerindeki yanıtlar için mevzuatın öngördüğü ücret tarifesi üzerinden ücret talep etme hakkı saklıdır. Başvuruya verilecek yanıtın CD, flash bellek gibi bir kayıt ortamında verilmesi halinde ise Lider Pide , talepte bulunan Veri Sahibi’nden kayıt ortamının maliyeti tutarında ücret talep edebilir.

 

Metindeki Değişiklikler

 

Lider Pide  işbu Metin’de yer alan hükümleri dilediği zaman yayımlamak suretiyle değiştirebilir. Lider Pide  değişiklik yaptığı hükümler yayınlandığı tarihte yürürlük kazanır.